23 mei 2006  
Hallo daar in het regenachtige Nederland,
 
Hier weer even een klein verslag van het afgelopen weekend.
Vrijdag zijn we naar Boka Tabla geweest, dat is de noordkant van het eiland met een prachtig stuk natuur. We hebben daar een tijd staan te genieten van de wilde golven die tegen de rotsen op vlogen. Daar vandaan hebben we bij Janny's (een begrip op Curacao) wat gedronken.
Zaterdag zijn Karin en ik op tijd naar het strand gegaan, heerlijk zwemmen, lezen, zonnen (voor mij  Josť in de schaduw). Gerard kwam na de middag omdat hij toch ook een keer moet slapen.
Zaterdagavond gingen we uiteten op het Wilhelminaplein, daar hadden we afgesproken met Hans en Geesje (2 Nederlanders die al ruim 20 hier op Curacao wonen), dat was erg gezellig en ze hadden een paar handige tips voor Karin & Gerard. Zondag ging het gebeuren, we zouden om 12.00uur gaan duiken! Voor mij erg spannend want het was mijn "eerste keer" (volgens onze duikleraar is elke "eerste keer" bijzonder). We kregen eerst een uitgebreide instructie, wat met veel humor werd gedaan. Ik dacht echt dat kan ik nooit onthouden allemaal. Toen met pak en al in het water, eerst maar eens oefenen. Toen we allemaal de ademhaling onder de knie hadden gingen we op weg. Er was nog een nederlande jongen (Stefen) die met ons te water ging. Er waren drie duikinstucteurs mee (oeioei, wat was die ene leuk zeg!). We werden erg goed begeleid. En echt........ik heb mijn ogen uitgekeken onder water, geweldig mooi allemaal om zo tussen de vissen in te zwemmen. Karin & Gerard hebben deze tweede duik ook weer als bijzonder ervaren en willen als ze hier met het hele gezin wonen zeker hun duikbrevet gaan
halen. Nadat we deze indrukken op een terras hadden verwerkt gingen we op weg naar een struisvogelfarm. We moesten wel hard rijden want Gerard dacht dat de laatste rondleiding om 17.00uur zou zijn. Maar helaas die was al om 16.00uur geweest. Toch hebben we daar heerlijk gezeten en ook lekker gegeten. Maandag was Gerard vrij dus gingen we ook op pad. We waren op weg naar Captain Goodlife, daar zouden we een leuk boottochtje kunnen maken. Daar aan gekomen bleek dat hij gesloten was > wat een pech zeg. Dus toen terug gereden op zoek naar een baai om wat af te koelen want de temparatuur bleef stijgen. En wat een geluk dat we bij juist bij die ene baai terecht zijn gekomen want wie zagen we daar lopen..........WINSTON BOGARDE!!!
En serieus hij is echt heeeeeeel leuk om te zien. Morgen gaan we nog een dagje aan het strand liggen want we zijn nog niet genoeg verkleurd. Woensdag moeten we de koffers al pakken want we vliegen hier om 16.30 uur weg.
Zoals jullie vast begrijpen heb ik hier ontzettend genoten, want ik ben ook erg blij dat ik heb kunnen zien waar Karin, Gerard, Mark & Manon straks gaan leven. Ook was het voor Gerard goed om Karin weer te zien, het is best een lange tijd zo alleen.