2 april 2006  

Hallo allemaal

 

Alweer een week voorbij.

Ik schrijf alweer want de aarde draait hier sneller lijkt het wel.

Vorige week lijkt nog maar zo kort geleden maar dat is geen slecht teken, lijkt mij zo.

Ik ben maandag begonnen een programma-tje te maken voor de administratie van de bakkerij die hiermee makkelijker kan doorgeven aan de bakkerij wat er besteld is.

Voor mij is het voordeel dat ik hiermee met één druk op de knop weet hoeveel grondstoffen er gebruikt zijn. Ik ben in kaart aan het brengen hoeveel er geproduceerd word en hoeveel er eigenlijk geproduceerd had moeten worden met de gebruikte grondstoffen.

Ik weet nu al zeker dat hier bijna 2% verloren gaat. Ik had op de huidige receptuur van het groot brood al een verandering toegepast die bijna 1% opleverde, dus dit gaat erg lekker.

De laatste dagen ben ik bezig samen met een proefbakker van curaçao het groot brood te verbeteren. Dit is echt prachtig, deze man weet werkelijk alles, het is gewoon een lopende encyclopedie op broodbereiding gebied. Als deze man in Europa zou werken zou hij werkelijk overal terecht kunnen. Voor mij is dit natuurlijk heerlijk want ik kan met al mijn vragen bij hem terecht. Mijn opleiding is voornamelijk uit de praktijk maar niet theoreties onderbouwt.

 

Zal zondag nog een poging ondernemen iets van het Papiamento te leren maar als dit niet beter gaat ga ik proberen hier hulp bij te krijgen.

Zelf studie is niet alleen moeilijk maar het is ook moeilijk om er gedisciplineerd mee bezig te zijn.

Hier kom dan nog bij dat Spaans eigenlijk een betere taal is om te leren.

De mensen op curaçao spreken dit bijna allemaal en het is buiten curaçao ook vaker toe te passen.

 

Zondag ga ik met Rens (collega) naar een baai in de buurt van het westpunt.

Dit wordt ook wel weer eens tijd want ik ben al meer dan week niet meer op het strand geweest.

 

Groeten en tot volgende week,

 

Gerard.